Irakul a executat 36 de militanţi SI ce au fost găsiţi vinovaţi pentru mascrarea a 1.700 de recruţi

Autorităţile irakiene au executat prin spânzurare 36 de bărbaţi găsiţi vinovaţi pentru implicare în mascrarea a până la 1.700 de recruţi într-o tabără militară din apropiere de Tikrit, incident care a avut loc în 2014 şi a fost atribut grupării teroriste Stat Islamic, scrie BBC News online.

1151 afișări
Imaginea articolului Irakul a executat 36 de militanţi SI ce au fost găsiţi vinovaţi pentru mascrarea a 1.700 de recruţi

Irakul a executat 36 de militanţi SI ce au fost găsiţi vinovaţi pentru mascrarea a 1.700 de recruţi

Masacrul de la Camp Speicher, o fostă bază militară americană din apropiere de Tikrit, a avut loc după ce forţele grupării Stat Islamic au ocupat această zonă, în anul 2014.

Masacrul a contribuit semnificativ la mobilizarea miliţiilor şiite din Irak împotriva grupării extremiste sunite Stat Islamic, având în vedere că o mare parte dintre recruţi erau şiiţi.

"Executarea celor 36 de vinovaţi pentru masacrul de la Speicher a avut loc în în această dimineaţă în închisoare Nasiriyah," a declarat un purtător de cuvânt al biroului guvernatorului din Dhi qar, relatează agenţia de ştiri Agence France-Presse.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că ministrul Justiţiei, al-Haidar Zamili, şi guvernatorul provinciei Dhi qar, Yahya al-Nasseria, au fost prezenţi la execuţii.

Aproximativ 400 de persoane ucise în timpul masacrului de la Speicher erau originare din provincia majoritar şiită Dhi qar.

În urma sângeroaselor atacuri teroriste de luna trecută de la Bagdad, prim-ministrul irakian Haider al-Abadi a declarat că doreşte să accelereze procesul de executare a deţinuţilor condamnaţi pentru terorism.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici