Irakul l-a expulzat pe ambasadorul Suediei, în contextul intensificării tensiunilor bilaterale

Administraţia din Irak l-a expulzat, joi, pe ambasadorul Suediei, în semn de protest faţă de planul unui protest la Stockholm în care urma să fie ars un exemplar al Coranului, informează agenţia Reuters.

718 afișări
Imaginea articolului Irakul l-a expulzat pe ambasadorul Suediei, în contextul intensificării tensiunilor bilaterale

islamicity.org

Administraţia de la Bagdad a anunţat expulzarea ambasadorului Suediei şi chemarea din Suedia a însărcinatului cu afaceri irakian. Conform unor surse, autorităţile irakiene au suspendat autorizaţia de funcţionare a companiei suedeze Ericsson.

Protestatari anti-islam, printre care se numără un imigrant irakian care a ars un exemplar al Coranului la Stockholm în iunie, au primit autorizaţie din partea Poliţiei suedeze pentru a organiza o nouă manifestaţie similară joi, în faţa Ambasadei Irakului din Suedia. Protestatarii au distrus parţial un exemplar al Coranului, dar nu l-au ars.

Înaintea manifestaţiei din Suedia, sute de protestatari au atacat joi dimineaţă Ambasada suedeză din Bagdad, pe fondul tensiunilor generate de protestele în care sunt arse exemplare a Coranului, cartea sfântă a islamului.

Guvernul irakian a condamnat vehement violenţele de la Ambasada Suediei, dar a avertizat că orice protest din Suedia în care sunt incendiate exemplare ale Coranului riscă să genereze "întreruperea relaţiilor diplomatice".

În Suedia au avut loc în ultimii ani mai multe acţiuni de protest în care au fost arse exemplare ale Coranului. Acţiunile sunt organizate de activişti anti-islam care pretind că îşi manifestă libertate de exprimare. La rândul său, Turcia a criticat dur acţiunile de protest de acest fel din Suedia şi tergiversează ratificarea tratatului pentru integrarea ţării în NATO, invocând şi găzduirea unor militanţi separatişti kurzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
suedia,
irak,
criză

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici