Iran va folosi fondurile deblocate din Coreea de Sud pentru a cumpăra alimente şi medicamente

Mohammad Reza Farzin, şeful băncii centrale a Iranului, a anunţat sâmbătă că toate fondurile ţării din Coreea de Sud au fost deblocate şi vor fi folosite pentru achiziţia de „bunuri nesancţionate", potrivit Reuters.

1106 afișări
Imaginea articolului Iran va folosi fondurile deblocate din Coreea de Sud pentru a cumpăra alimente şi medicamente

Mesajul lui Mohammad Reza Farzin publicat pe reţelele de socializare a părut să confirme comentariile făcute cu o zi înainte de oficiali de la Washington. Aceştia au declarat că vor exista restricţii cu privire la utilizarea de către Iran a fondurilor deblocate în urma unui acord care a dus la eliberarea a cinci americani reţinuţi la Teheran.

Reprezentantul Casei Albe, John Kirby, a spus că iranienii vor avea acces la fonduri doar „pentru a cumpăra alimente, medicamente şi echipamente medicale care nu vor avea şi o utilizare militară". Se estimează că active iraniene în valoare de 6 miliarde de dolari au fost blocate în Coreea de Sud.

Celor cinci americani li se va permite să părăsească Iranul imediat ce fondurile vor fi deblocate, a declarat o sursă pentru Reuters. Fondurile vor fi transferate către şase bănci iraniene din Qatar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici