Iranul a încetat în mod oficial să aplice unele angajamente cuprinse în Acordul atomic

La ordinul consiliului de securitate de la Teheran, Iranul a încetat în mod oficial să aplice unele angajamente cuprinse în Acordul atomic cu marile puteri, a declarat un oficial din cadrul autorităţii iraniene pentru energie atomică, citat de agenţia ISNA, informează postul Euronews.

751 afișări
Imaginea articolului Iranul a încetat în mod oficial să aplice unele angajamente cuprinse în Acordul atomic

Iranul a încetat în mod oficial să aplice unele angajamente cuprinse în Acordul atomic

Săptămâna trecută, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear în cazul în care marile puteri semnatare nu îşi respectă promisiunile făcute în acord, inclusiv privind eliminarea sancţiunilor economice.

Puterile europene semnatare (Marea Britanie, Franţa şi Germania) au avertizat ulterior Iranul că vor exista consecinţe serioase dacă încalcă condiţiile Acordului atomic.

În mai 2018, preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul, însă Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia au transmis că doresc să menţină tratatul cu Teheranul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici