Iranul a oferit AIEA informaţii privind activităţile sale nucleare din trecut

Iranul a oferit agenţiei nucleare a ONU informaţii despre activităţile sale nucleare din trecut, un pas important în vederea anulării sancţiunilor internaţionale, conform acordului încheiat cu puterile mondiale luna trecută, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty.

154 afișări
Imaginea articolului Iranul a oferit AIEA informaţii privind activităţile sale nucleare din trecut

Iranul a oferit AIEA informaţii privind activităţile sale nucleare din trecut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe lângă acordul încheiat la 14 iulie cu marile puteri, Iranul a semnat un acord cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) pentru a răspunde întrebărilor referitoare la o eventuală dimensiune militară a activităţilor sale nucleare din trecut.

AIEA a precizat într-un comunicat emis sâmbătă că Iranul a oferit "explicaţii în scris şi documente relevante", la termenul prevăzut.

AIEA poate cere Iranului mai multe informaţii până la 15 octombrie, pentru a putea redacta un raport final până la sfârşitul lui 2015.

Anularea sancţiunilor internaţionale împotriva Iranului va fi posibilă doar dacă AIEA anunţă că Teheranul a răspuns la întrebările privind activităţile sale nucleare din trecut şi respectă măsurile în vederea reducerii actualului program nuclear.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici