Iranul a organizat exerciţii militare în Golf pentru a ameninţa Israelul

  • Iranul a desfăşurat în această săptămână mai multe exerciţii militare, printre care şi lansări de rachete balistice şi de croazieră.
  • Scopul acestor exerciţii a fost de a da un avertisment Israelului.
1138 afișări
Imaginea articolului Iranul a organizat exerciţii militare în Golf pentru a ameninţa Israelul

Exerciţiile militare desfăşurate de Iran săptămâna aceasta în Golf au avut scopul de a transmite un avertisment Israelului, au declarat comandanţii ţării, pe fondul îngrijorărilor legate de posibilele planuri israelien de a ataca centralele nucleare din Iran, relatează Reuters.

Simulările Gărzilor Revoluţionare, care au inclus tragerea rachetelor balistice şi de croazieră, s-au încheiat vineri. “Aceste exerciţii au avut un mesaj foarte clar, un avertisment serios, real la ameninţările autorităţilor regimului sionist să se ferească de greşelile lor” a declarat şeful Gărzilor, generalul Hossein Salami, la televiziunea de stat. “Le vom tăia mâinile dacă vor face o mişcare greşită. Distanţa dintre operaţiunile reale şi exerciţiile militare este doar o schimbare a unghiurilor de lansare a rachetelor” a adăugat Salami.

Şeful Statului Major al Forţelor Armate, generalul-maior Mohammad Bagheri, a declarat că 16 rachete balistice de diferite clase au fost lansate simultan şi au distrus ţinte predeterminate. Iranul spune că rachetele sale balistice au o rază de acţiune de 2.000 de kilometri şi sunt capabile să lovească bazele din Israel sau ale Statelor Unite din regiune.

Israelul, care se opune eforturilor puterilor mondiale de a renegocia acordul nuclear de la Teheran din 2015, a ameninţat de mult timp cu acţiuni militare dacă diplomaţia eşuează. Iranul spune că ambiţiile sale nucleare sunt paşnice. Se crede că Israelul este singura ţară din Orientul Mijlociu cu arsenal nuclear.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici