Iranul a produs 17 kilograme de uraniu îmbogăţit la nivelul de 20 la sută

Iranul a produs până prezent peste "17 kilograme" de uraniu îmbogăţit în proporţie de 20 la sută, având o capacitate de producţie de cinci kilograme pe lună, anunţă directorul programului nuclear iranian, Ali Akbar Salehi, citat de agenţia ISNA.

14 afișări
Imaginea articolului Iranul a produs 17 kilograme de uraniu îmbogăţit la nivelul de 20 la sută

Iranul a produs 17 kilograme de uraniu îmbogăţit la nivelul de 20 la sută (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Până acum am produs peste 17 kilograme de uraniu îmbogăţit în proporţie de 20 la sută şi putem produce cinci kilograme pe lună", declară Salehi.

În aprilie, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) estima că Iranul produce aproximativ 5,7 kilograme de uraniu îmbogăţit la nivelul de 20 la sută.

Salehi a precizat că Iranul "nu este presat" să producă mari cantităţi de uraniu purificat la nivelul de 20 la sută. "Adaptăm producţia în funcţie de nevoile de combustibil pentru reactorul de cercetări nucleare de la Teheran", explică oficialul iranian.

Activităţile iraniene pentru îmbogăţirea uraniului reprezintă o sursă de preocupare pentru comunitatea internaţională, care suspectează regimul islamist de la Teheran că încearcă să se doteze cu arme nucleare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici