Iranul a sechestrat un cargobot în Strâmtoarea Ormuz

Gărzile Revoluţionare ale Iranului au capturat sâmbătă o navă de marfă cu legături cu Israelul în Strâmtoarea Ormuz, a anunţat IRNA, la câteva zile după ce Teheranul a avertizat că ar putea închide zona traficului maritim.

1210 afișări
Imaginea articolului Iranul a sechestrat un cargobot în Strâmtoarea Ormuz

Sursa foto: AP

Agenţia de ştiri de stat iraniană IRNA a relatat că un elicopter al Gărzilor Revoluţionare a abordat şi a dus în apele iraniene nava MSC Aries, sub pavilion portughez. Agenţiile de securitate maritimă anunţaseră anterior că o navă a fost abordată şi confiscată de "autorităţile regionale" în Strâmtoarea Ormuz, între Emiratele Arabe Unite şi Iran, relatează Reuters.

Iranul a ameninţat că va riposta la presupusele atacuri aeriene israeliene asupra consulatului său din capitala siriană Damasc, la 1 aprilie, care au ucis şapte ofiţeri ai Gardienilor Revoluţiei, inclusiv doi comandanţi de rang înalt.

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul, dar a avertizat Teheranul să nu procedeze astfel.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că "Iranul va suporta consecinţele dacă va alege să escaladeze şi mai mult această situaţie", ca răspuns la rapoartele privind capturarea navei MSC Aries.

Marţi, şeful naval al Gărzilor Revoluţionare, Alireza Tangsiri, a declarat că ar putea închide Strâmtoarea Ormuz dacă se consideră necesar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici