Iranul ameninţă cu retragerea din Tratatul de Neproliferare Nucleară

Administraţia din Iran a avertizat, luni, că ar putea retrage participarea la Tratatul de Neproliferare a Armelor Nucleare (NPT) în cazul în care disputa privind programul atomic ajunge la Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, informează postul TRT şi cotidianul Times of Israel.

1076 afișări
Imaginea articolului Iranul ameninţă cu retragerea din Tratatul de Neproliferare Nucleară

Iranul ameninţă cu retragerea din Tratatul de Neproliferare Nucleară

Marea Britanie, Franţa şi Germania au lansat săptămâna trecută procedura de sancţionare a Iranului pentru încălcarea Acordului atomic din 2015, iar, în cadrul procedurii, cazul poate ajunge în atenţia Consiliului de Securitate ONU.

Iranul a acuzat cele trei ţări membre UE de pasivitate faţă de sancţiunile impuse de Statele Unite după decizia preşedintelui Donald Trump de retragere din Acordul atomic.

Manevra ţărilor europene "nu are nicio bază legală", iar, dacă vor adopta măsuri suplimentare, "va fi analizată posibilitatea retragerii Iranului din Tratatul de Neproliferare Nucleară", a declarat luni Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe.

"Dacă europenii revin la angajamente, Iranul va diminua, de asemenea, limitarea angajamentelor, dar, dacă europenii vor continua actuala abordare, avem diverse opţiuni", a atras atenţia şeful diplomaţiei de la Teheran.

Acordul nuclear din 2015 a fost semnat de Iran cu marile puteri din Grupul 5+1, Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania.

Preşedintele Donald Trump contestă Acordul atomic şi a decis retragerea Statelor Unite din tratat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici