Oficialul a declarat că ajungerea la uraniul îmbogățit de la Isfahan ar fi extrem de dificilă și orice încercare ar provoca noi posibile lovituri israeliene, notează BBC.
Într-un briefing pentru reporterii de la Washington, înaltul oficial israelian a declarat că informațiile indică faptul că o mare parte din uraniul îmbogățit al Iranului este îngropat la Isfahan, care a fost lovit de rachete de croazieră lansate de submarine în 22 iunie.
Oficialul a mai subliniat și că orice încercare iraniană de a recupera materialul ar fi probabil detectată.
Iranul a respins de mai multe ori acuzațiile potrivit cărora ar urmări să dezvolte arme nucleare și afirmă că îmbogățirea uraniului are scopuri pașnice.
În ciuda faptului că Donald Trump a insistat pe ideea că loviturile americane au distrus „complet” componentele de bază ale celor trei instalații nucleare iraniene, o evaluare făcută de Israel arată că programul nuclear al Iranului a fost amânat cu doi ani.
De asemenea, evaluările făcute de serviciile de informații americane au fost mai prudente. Un raport preliminar divulgat de Agenția de Informații a Apărării a concluzionat că siturile de la Fordo, Natanz și Isfahan au fost grav avariate, însă nu au fost complet distruse.
Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a declarat pentru CBS News că deși cele trei situri iraniene vizate au fost „distruse într-o măsură importantă”, unele părți au rămas „în picioare”.
„Sincer vorbind, nu se poate afirma că totul a dispărut și că nu mai există nimic acolo”, a spus Grossi pentru sursa menționată.