Iranul avertizează că răspunsul său în faţa ameninţărilor va fi "distrugător"

Răspunsul Iranului în faţa ameninţărilor va fi "distrugător", a declarat comandantul forţelor aeriene ale Gardienilor Revoluţiei, Hossein Salami, citat luni de agenţia oficială IRNA.

22 afișări
Imaginea articolului Iranul avertizează că răspunsul său în faţa ameninţărilor va fi "distrugător"

Iranul avertizează că răspunsul său în faţa ameninţărilor va fi "distrugător" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu sunt diplomat (...), dar vorbesc în calitate de comandant al unei unităţi militare (...). În faţa ameninţărilor împotriva existenţei, independenţei, libertăţii şi valorilor regimului (islamic), răspunsul nostru va fi direct, ferm şi distrugător", a declarat el, adăugând că acest răspuns va face inamicul să-şi "regrete" ameninţările.

"Noi suntem pregătiţi în faţa ameninţărilor, total determinaţi şi aceste exerciţii corespund ameninţărilor existente", a adăugat el.

Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a regimului, au demarat duminică manevre balistice prin tiruri de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune.

Luni, ei vor lansa rachete Shahab-3 cu rază lungă de acţiune, de circa 2.000 de kilometri, capabilă să atingă teritoriul israelian, aflat la distanţă de 1.000 de kilometri.

Conform presei israeliene, rachetele Shahab-3 sunt pentru prima dată echipate cu focoase multiple.

Israelul şi Statele Unite nu au exclus opţiunea militară pentru a face faţă programului nuclear controversat al Iranului, pe care îl acuză că vrea să se doteze cu arma atomică. Teheranul dezminte însă aceste acuzaţii.

Anunţul, vineri, privind construcţia unui nou centru de îmbogăţire a uraniului în apropiere de Qom, la 100 de kilometri sud de Teheran, a accentuat suspiciunile occidentalilor privind natura programului nuclear iranian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici