Iranul denunţă orice ingerinţă internaţională în conflictul din Yemen

Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a denunţat joi orice ingerinţă internaţională în conflictul din Yemen, pledând pentru "un dialog între yemeniţi" pentru salvarea acestei ţări de la anarhie, relatează Euronews.

197 afișări
Imaginea articolului Iranul denunţă orice ingerinţă internaţională în conflictul din Yemen

Iranul denunţă orice ingerinţă internaţională în conflictul din Yemen

O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită efectuează de câteva săptămâni raiduri aeriene în Yemen, pentru a opri atacurile insurgenţilor şiiţi houthi, bilanţul bombardamentelor fiind de peste 700 de morţi şi 2.000 de răniţi.

Teheranul neagă implicarea sa în acest conflict de partea rebelilor şiiţi houthi şi denunţă orice ingerinţă internaţională în conflictul din Yemen.

"Puterile străine nu trebuie să pună condiţii pentru viitorul Yemenului, nici să se angajeze în discuţii", a declarat şeful diplomaţiei iraniene pentru Euronews.

"Trebuie să existe un dialog între yemeniţi", a pledat el, dând asigurări că Iranul face demersuri în acest sens.

Zarif a făcut aceste declaraţii în contextul în care emisarul Naţiunilor Unite în Yemen, Jamal Benomar, a demisionat joi, după patru ani de eforturi pentru o asigurarea unei tranziţii politice în această ţară arabă. Diplomatul marocan fusese criticat de unele ţări din Orientul Mijlociu, în special de către Arabia Saudită, în contextul în care eforturile diplomatice de găsire a unei soluţii politice în Yemen au eşuat.

Naţiunile Unite au dat asigurări că vor face tot posibilul pentru "relansarea procesului de pace" în Yemen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici