Iranul este favorabil negocierii unui schimb de deţinuţi cu Statele Unite

  • Ministrul de Externe al Iranului ar vrea negocierea unui schimb de deţinuţi cu Statele Unite
  • Washingtonul cere de mult timp eliberarea cetăţenilor americani arestaţi de autorităţile iraniene
  • Washingtonul şi Teheranul au realizat un schimb de deţinuţi în decembrie 2018
426 afișări
Imaginea articolului Iranul este favorabil negocierii unui schimb de deţinuţi cu Statele Unite

Iranul este favorabil negocierii unui schimb de deţinuţi cu Statele Unite

Iranul este pregătit să facă schimb de deţinuţi cu Statele Unite, a declarat, luni după-amiază, Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, conform agenţiei de presă Reuters.
 
Şeful diplomaţiei de la Teheran a afirmat că Administraţia Iranului este pregătită să negocieze un schimb total de deţinuţi cu Washingtonul. Anunţul a fost făcut de Mohammad Javad Zarif într-un discurs rostit la un seminar organizat de Consiliul pentru Relaţii Externe (Council on Foreign Relations), un institut cu sediul în oraşul american New York.
 
Relaţiile dintre SUA şi Iran s-au deteriorat semnificativ începând din anul 2018, când preşedintele Donald Trump a decis retragerea din Acordul nuclear iranian.
 
Washingtonul cere de mult timp eliberarea cetăţenilor americani arestaţi de autorităţile iraniene. În decembrie 2018, Washingtonul şi Teheranul au realizat un schimb de deţinuţi. Iranul l-a eliberat pe americanul Xiyue Wang, care era acuzat de spionaj, iar autorităţile din SUA l-au eliberat pe Massoud Soleimani, un iranian acuzat de încălcarea sancţiunilor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici