Iranul i-a convocat pe ambasadorii britanic, francez şi german după atacurile împotriva Israelului

Ministerul iranian de Externe i-a convocat duminică pe ambasadorii Marii Britanii, Franţei şi Germaniei pentru a pune în discuţie ceea ce a numit ”standarde duble" cu privire la loviturile Teheranului asupra Israelului.

1146 afișări
Imaginea articolului Iranul i-a convocat pe ambasadorii britanic, francez şi german după atacurile împotriva Israelului

Iranul i-a convocat pe ambasadorii britanic, francez şi german după atacurile împotriva Israelului

Marea Britanie, Franţa şi Germania au condamnat atacurile cu drone şi rachete ale Iranului împotriva Israelului care s-au desfăşurat în noaptea de sâmbătă spre duminică drept represalii la ceea ce Teheranul susţine că a fost un atac al Israelului asupra consulatului iranian din Siria în 1 aprilie, scrie Reuters.

Directorul pentru Europa de Vest din cadrul Ministerului iranian de Externe a acuzat cele trei ţări de "standarde duble", deoarece acestea s-au opus la începutul acestei luni unei declaraţii a Consiliului de Securitate al ONU, redactată de Rusia, care ar fi condamnat atacul Israelului asupra complexului diplomatic al Iranului din Siria.

,,Acţiunea militară a Iranului împotriva bazelor Israelului se încadrează în cadrul dreptului la apărare legitimă stipulat în articolul 51 din Carta Naţiunilor Unite şi este un răspuns la o serie de crime, inclusiv la recentul atac asupra complexului ambasadei din Siria", a arătat oficialul de la Teheran.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici