Iranul spune că are drone care acoperă 7.000 de kilometri, lucru care nu se ştia până acum

  • Declaraţia generalului Salami pare să indice că Republica Islamică ar avea drone cu o rază de acţiune de 3.500 km.
  • Până în prezent, raza maximă cunoscută a unei drone iraniene era de 2.000 km.
735 afișări
Imaginea articolului Iranul spune că are drone care acoperă 7.000 de kilometri, lucru care nu se ştia până acum
Iranul are drone capabile să parcurgă 7.000 de km, a declarat duminică (27 iunie) generalul-maior Hossein Salami, comandantul general al Gărzilor Revoluţionare, armata ideologică a Republicii Islamice, fără a oferi alte detalii, notează Le Figaro.
 
"Avem drone care parcurg 7000 de kilometri, zboară, nu au pilot şi aterizează în acelaşi loc de unde au decolat sau oriunde altundeva", a spus generalul Salami într-un discurs difuzat de televiziunea de stat. 
 
Declaraţia generalului Salami pare să indice că Republica Islamică ar avea drone cu o rază de acţiune de 3.500 km.
 
Până în prezent, potrivit unui articol publicat în urmă cu mai puţin de o lună de Clubul Tinerilor Jurnalişti, raza maximă cunoscută a unei drone iraniene era de 2.000 km (pentru avioanele de tip „Gaza”).
 
Iranul, are o flotă aeriană îmbătrânită, alcătuită în mare parte din avioane americane achiziţionate înainte de revoluţia din 1979, dar dezvoltă numeroase programe de drone. 
 
În iulie 2019, Gardienii Revoluţiei care supraveghează aceste programe au anunţat că au folosit drone într-un raid împotriva luptătorilor kurzi cu baza în Irak, în apropierea frontierei iraniene, fiind acuzaţi de Teheran de „acte teroriste în vestul şi nord-vestul ţării”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici