Iranul spune că o mitraleră cu „inteligenţă artificială” controlată prin satelit a fost folosită în uciderea şefului programului nuclear

  • O mitralieră „inteligenţă artificială” controlată prin satelit a fost folosită în uciderea principalul om de ştiinţă al programului nuclear din Iran, spune un comandant al Gărzii Revoluţionare.
  • Mohsen Fakhrizadeh a fost împuşcat mortal într-un convoi în afara Teheranului la 27 noiembrie.
4789 afișări
Imaginea articolului Iranul spune că o mitraleră cu „inteligenţă artificială” controlată prin satelit a fost folosită în uciderea şefului programului nuclear

Iranul spune că o mitraleră cu „inteligenţă artificială” a fost folosită în uciderea şefului programului nuclear

Duminică, generalul de brigadă Ali Fadavi a declarat presei locale că arma, montată într-o camionetă, a reuşit să tragă mai multe gloanţe asupra lui Fakhrizadeh fără să o lovească pe soţia aflată lângă el.
 
Iranul a acuzat Israelul şi un grup de opoziţie exilat de atac.
 
Genul Fadavi, comandantul adjunct al gărzilor revoluţionare, a declarat duminică la o ceremonie la Teheran că o mitralieră montată pe o maşină era „echipată cu un sistem controlat din satelit” şi „folosea artificiale inteligenţă".
 
Generalul a reiterat faptul că la faţa locului nu au fost prezenţi atacatorii, spunând că „în total au fost trase 13 gloanţe şi toate au venit de la arma montată pe camionetă”.
 
Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a jurat să răzbune asasinatul, cerând „pedeapsa definitivă” a celor ce s-au aflat în spatele acestuia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici