Iranul va accelera dezvoltarea programului balistic

Garda Revoluţionară din Iran a anunţat joi că Tehreanul va accelera procesul de dezvoltare a programului balistic, în pofida presiunilor venite dinspre Statele Unite şi UE pentru a suspenda programul, a relatat agenţia Tasnim, citată de site-ul agenţiei de presă Reuters.

800 afișări
Imaginea articolului Iranul va accelera dezvoltarea programului balistic

Acest anunţ vine după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că nu poate confirma respectarea de către Iran a Acordului nuclear semnat cu marile puteri, dar nu a dispus retragerea Statelor Unite acum din Tratat, avertizând însă că acest lucru se poate produce "oricând".

”Programul cu rachete balistice al Iranului se va extinde şi va continua cu o viteză mult mai mare, ca reacţie la abordarea ostilă a lui Trump faţă de Garda Revoluţionară din Iran”, se arată într-un comunicat al acestei organizaţii.

Recent, Administraţia de la Washington a impus noi sancţiuni unilaterale motivate de faptul că Teheranul a continuat să-şi dezvolte programul cu rachete balistice. SUA au cerut Teheranului să nu dezvolte rachete capabile să transporte bombe nucleare, însă Iranul a anunţat că nu are asta în plan.

Oficialii de la Teheran au afirmat în mod repetat că va continua dezvoltarea capabilităţilor balistice, în pofida criticilor venite din Occident, argumentând că aceste capabilităţi au valenţe defensive.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici