Iranul vrea negocieri suplimentare asupra "proiectului de acord" AIEA privind uraniul

Iranul vrea negocieri suplimentare asupra "proiectului de acord" AIEA privind îmbogăţirea în străinătate a uraniului său, în schimbul furnizării de combustibil nuclear, înainte de a prezenta răspunsul său oficial referitor la proiect, a anunţat vineri agenţia oficială Irna.

12 afișări
Imaginea articolului Iranul vrea negocieri suplimentare asupra "proiectului de acord" AIEA privind uraniul

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat joi, la Viena, că a primit "un prim răspuns" din partea Iranului cu privire la proiectul său de acord internaţional, dar Irna precizează că nu ar fi vorba despre răspunsul oficial iranian la acest proiect.

"Iranul nu a făcut decât să îşi prezinte opinia pozitivă asupra negocierilor şi a afirmat că este dispus la negocieri fondate pe aspecte tehnice şi economice referitoare la mijlocul de furnizare de combustibil pentru reactorul de la Teheran", scrie Irna, citând o "sursă anonimă (bine) informată".

Agenţia oficială precizează că mesajul remis de Teheran agenţiei ONU "nu este un răspuns la proiectul de acord", adăugând că Iranul îşi va anunţa poziţia definitivă după noi negocieri.

Washingtonul, Moscova şi Parisul, care au dat vineri undă verde proiectului de acord AIEA, aşteaptă încă de atunci răspunsul Teheranului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici