Irlanda ar putea introduce o limită de timp în ceea ce priveşte găzduirea refugiaţilor ucraineni

Irlanda ar putea introduce o limită de timp în ceea ce priveşte găzduirea refugiaţilor ucraineni în locuinţele de stat, a anunţat luni Irish Examiner, citând o sursă guvernamentală.

919 afișări
Imaginea articolului Irlanda ar putea introduce o limită de timp în ceea ce priveşte găzduirea refugiaţilor ucraineni

Irlanda ar putea introduce o limită de timp în ceea ce priveşte găzduirea refugiaţilor ucraineni

Perioada ar fi de trei luni, iar după expirare refugiaţii vor fi nevoiţi să caute cazare, potrivit Reuters.

Aproape 100.000 de ucraineni au ajuns în Irlanda de la începutul invaziei Rusiei în februarie 2022. Până în septembrie, aproximativ 72.000 de locuri de cazare au fost oferite de stat.

În prezent, nu există limite de timp pentru cazarea refugiaţilor ucraineni. Totuşi, sosirile numeroase au dus la ocuparea spaţiilor statului şi a fost nevoie de improvizaţii precum sălile de sport şi taberele de corturi.

Ministerul de Finanţe estimează că în 2024 costul furnizării de locuinţe şi beneficii pentru refugiaţii ucraineni va creşte până la 2,5 miliarde de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici