Irlanda de Nord vrea relaţie specială cu Uniunea Europeană după Brexit

Irlanda de Nord ar putea avea o relaţie diferită de restul Marii Britanii cu Uniunea Europeană post-Brexit, afirmă liderul provinciei britanice, Arlene Foster, citată de site-ul agenţiei Reuters.

2311 afișări
Imaginea articolului Irlanda de Nord vrea relaţie specială cu Uniunea Europeană după Brexit

Întrebată dacă Irlanda de Nord ar putea avea un statut special în privinţa accesului la piaţa UE şi la uniunea vamală după ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, Foster a precizat că "acestea sunt subiecte de negocieri".

"Datorită istoriei şi geografiei noastre, lucrurile vor fi uşor diferite în Irlanda de Nord", a adăugat Arlene Foster.

"Trebuie să recunoaştem că noi suntem singura parte a regatului britanic care are frontieră terestră cu Uniunea Europeană, astfel că aceste lucruri trebuie stabilite prin negocieri", a subliniat premierul Irlandei de Nord.

Scoţia şi Ţara Galilor au semnalat, la rândul lor, că vor să aibă relaţii speciale cu Uniunea Europeană, sugerând chiar intenţii de a se desprinde de Anglia pentru a menţine apartenenţa la UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici