Irlanda va cere asistenţă de urgenţă din partea UE în cazul producerii unui Brexit fără acord

Irlanda a transmis Comisiei Europene că va solicita asistenţă de urgenţă în situaţia producerii unui Brexit fără acord şi analizează o serie de măsuri pentru a ajuta companiile, afirmă premierul Leo Varadkar, citat de site-ul agenţiei Reuters.

1192 afișări
Imaginea articolului Irlanda va cere asistenţă de urgenţă din partea UE în cazul producerii unui Brexit fără acord

Irlanda va cere asistenţă de urgenţă din partea UE în cazul producerii unui Brexit fără acord (Foto: Facebook/Leo Varadkar T.D.)

"Vă pot asigura că Irlanda vrea orice tip de asistenţă posibilă", afirmă Leo Varadkar conform unui proiect de discurs pregătit pentru o reuniune a Asociaţiei Fermierilor Irlandezi.

Guvernul de la Dublin a transmis Comisiei Europene că va cere asistenţă de urgenţă în cazul în care Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană fără niciun acord privind viitoarele relaţii bilaterale.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, intenţionează să ceară Uniunii Europene renegocierea Acordului pe tema Brexit, au afirmat marţi surse guvernamentale de la Londra, deşi Bruxellesul a exclus această posibilitate.

Uniunea Europeană intenţionează să aplice controale vamale la frontiera dintre Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord în cazul în care Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar fără un acord privind viitoarea relaţie bilaterală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici