Israel a atacat Siria pentru a 12-a oară în acest an

Rachetele israeliene au vizat centrul Siriei, ucigând cinci persoane, inclusiv un civil, şi au declanşat incendii în terenurile agricole din zonă, a informat presa de stat siriană.

3373 afișări
Imaginea articolului Israel a atacat Siria pentru a 12-a oară în acest an

Sursa Foto - Hepta

Agenţia oficială de ştiri SANA a declarat că rachetele au fost lansate în oraşul Masyaf din zona rurală Hama, adăugând că mai multe dintre ele au fost doborâte de apărarea aeriană siriană. Un oficial militar nenumit a spus că cinci persoane au fost ucise, inclusiv un civil, iar şapte au fost rănite.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie, un monitor al războiului sirian, a declarat că avioanele israeliene au tras cel puţin opt rachete care au lovit depozite de arme şi locuri aparţinând miliţiilor iraniene din zona Masyaf, ceea ce a dus la mai multe incendii. Au fost văzute ambulanţe îndreptându-se în zonă, a adăugat acesta.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei israeliene cu privire la atac, despre care observatorul a spus că este al 12-lea atac israelian asupra teritoriului sirian de la începutul anului. Observatorul are o reţea de activişti pe teren în Siria.

Israelul a organizat sute de lovituri asupra ţintelor din Siria de-a lungul anilor, dar rareori recunoaşte sau discută astfel de operaţiuni. Vizează baze ale miliţiilor aliate Iranului - cum ar fi gruparea militantă Hezbollah din Liban, care are luptători dislocaţi în Siria şi luptă de partea forţelor guvernamentale ale preşedintelui sirian Bashar al-Assad - şi transporturi de arme despre care se crede că sunt destinate miliţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici