Israelul a ajuns la un acord cu Hamas, dar Avigdor Lieberman cere eliminarea liderilor grupării - BBC

Israelul a ajuns la un acord cu mişcarea islamistă Hamas, afirmă surse citate de BBC, însă ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, se opune discuţiilor cu organizaţia teroristă şi cere eliminarea liderilor acesteia, potrivit Ynetnews.

240 afișări
Imaginea articolului Israelul a ajuns la un acord cu Hamas, dar Avigdor Lieberman cere eliminarea liderilor grupării - BBC

Avigdor Lieberman (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din cadrul mişcării islamiste Hamas citate de BBC, cele două părţi au ajuns la un acord pentru instituirea unui armistiţiu.

Cel puţin 40 de rachete au fost lansate în ultimele 48 de ore spre Israel, unele proiectile căzând în zone rezidenţiale din oraşul Sderot. În plus, armata israeliană a intensificat tirurile de artilerie şi a mobilizat efective militare la frontiera cu Fâşia Gaza.

Potrivit surselor citate de BBC, negocierile între Hamas şi Israel au fost mediate de diplomaţi egipteni, iar armistiţiul ar urma să intre în vigoare peste câteva ore.

Însă ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, crede că un armistiţiu cu Hamas ar fi o "eroare majoră". "Nu sunt de acord, este o eroare majoră. Trebuie să îi eliminăm pe cei care susţin şi încurajează terorismul, inclusiv pe liderii Hamas Khaled Mashal şi Ismail Haniyeh. Trebuie să ştie că sunt vizaţi", a spus Lieberman la Sderot, conform site-ului de ştiri Ynetnews.

Mişcarea Hamas a lansat numeroase rachete spre Israel ca reacţie la uciderea adolescentului palestinian Mohammed Abu Khder în Ierusalimul de Est. Asasinatul pare a fi un act de răzbunare faţă de uciderea celor trei adolescenţi israelieni în Cisiordania. Cei trei adolescenţi israelieni - Eyal Yifrah (în vârstă de 19 ani), Gil-Ad Shaer (16 ani) şi Naftali Frenkel (16 ani) - dispăruseră pe 12 iunie în Cisiordania. Naftali Frenkel avea şi cetăţenie americană. Israelul afirmă că cei trei au fost răpiţi de o celulă a mişcării islamiste Hamas, ameninţând cu operaţiuni militare în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici