Israelul a aprobat construirea a circa 14.000 de locuinţe în colonii în timpul negocierilor de pace

Israelul a aprobat construcţia a 13.851 de locuinţe în coloniile din Cisiordania şi Ierusalimul de Est în timpul celor nouă luni de negocieri cu palestinienii care se încheie marţi fără rezultate, a anunţat organizaţia Pace Acum.

130 afișări
Imaginea articolului Israelul a aprobat construirea a circa 14.000 de locuinţe în colonii în timpul negocierilor de pace

Israelul a aprobat construirea a circa 14.000 de locuinţe în colonii în timpul negocierilor de pace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit organizaţiei neguvernamentale, care se opune colonizării, aceste cifre care se referă la o medie de 50 de locuinţe aprobate pe zi sunt fără "precedent" prin amploarea lor.

Pace Acum precizează într-un comunicat că în timpul ultimelor nouă luni, autorităţile israeliene au promovat proiecte de construcţie privind 8.983 de locuinţe, dintre care 6.661 în coloniile din Cisiordania şi restul în cartiere de colonizare din Ierusalimul de Est anexat.

În plus, 4.868 de licitaţii pentru construirea de locuinţe în Cisiordania şi Ierusalimul de Est au fost lansate în aceeaşi perioadă.

"Aceste cifre arată mai bine decât orice că Guvernul lui Benjamin Netanyahu nu a fost serios pe durata negocierilor şi a făcut totul pe teren pentru a face imposibilă o soluţie a două state pentru două popoare", a declarat pentru AFP Yariv Oppenheimer, liderul organizaţiei.

Negocierile israeliano-palestiniene relansate în iulie sub auspiciile secretarului de Stat american John Kerry urmau să se încheie la 29 aprilie şi să conducă la un acord, dar ele au dus la un impas total.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici