Israelul a bombardat poziţii din sudul Libanului, ca ripostă la un atac cu rachete

  • Trei rachete au fost lansate din sudul Libanului spre nordul Israelului.
  • Armata israeliană a ripostat prin tiruri de artilerie asupra unor poziţii islamiste din sudul Libanului.
1187 afișări
Imaginea articolului Israelul a bombardat poziţii din sudul Libanului, ca ripostă la un atac cu rachete

Israelul a bombardat poziţii din sudul Libanului, ca ripostă la un atac cu rachete

Trei rachete au fost lansate, miercuri, din sudul Libanului spre nordul Israelului, iar armata israeliană a ripostat cu obuze de artilerie asupra unor poziţii islamiste, afirmă surse militare citate de cotidianul The Times of Israel şi de site-ul Ynetnews.com.

Două rachete lansate din sudul Libanului au căzut pe un câmp, în zona Kfar Giladi / Tel Hai, în apropierea orăşelului israelian Kiryat Shmona, iar a treia a căzut în zona frontierei.

Patru persoane au fost tratate pentru atacuri de panică produse din cauza incidentului, a transmis Serviciul medical israelian Magen David Adom.

În replică, armata israeliană a bombardat de două ori cu obuze de artilerie poziţii islamiste din sudul Libanului. Guvernul Israelului a transmis Libanului, prin intermediul Misiunii ONU, că va intensifica bombardamentele dacă atacurile cu rachete vor continua, au declarat surse citate de Channel 12. Premierul Naftali Bennett, ministrul Apărării, Benjamin Gantz, şi şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Aviv Kohavi, au convocat o reuniune de criză pentru a stabili modalităţi de ripostă.

Conform serviciilor de informaţii israeliene, atacurile cu rachete nu au fost lansate de combatanţi ai organizaţiei islamiste şiite Hezbollah, ci de militanţi palestinieni stabiliţi în sudul Libanului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici