Israelul a testat un laser aerian care doboară drone, pentru a consolida sistemul de apărare al ţării

  • Israelul a declarat luni că a folosit un laser aerian pentru a doborî drone într-o serie de teste.
  • Sistemul laser a fost instalat la bordul unei aeronave civile de mici dimensiuni şi testat săptămâna trecută.
  • În ultima confruntare cu Hamas din mai, guvernul israelian a indicat că sistemul de apărare aerian „Iron Dome” a interceptat 90% din rachetele trimise de mişcarea islamistă.
7053 afișări
Imaginea articolului Israelul a testat un laser aerian care doboară drone, pentru a consolida sistemul de apărare al ţării

Foto: Profimedia

Israelul a declarat luni (21 iunie) că a folosit un laser aerian pentru a doborî drone într-o serie de teste, un „avans tehnologic” care ar trebui să consolideze sistemul de apărare, notează Le Figaro.
 
Acest nou sistem laser, instalat la bordul unei aeronave civile de mici dimensiuni şi testat săptămâna trecută, poate viza orice obiect zburător, inclusiv „drone, obuze, rachete, rachete balistice”, a spus Yaniv Rotem, director de cercetare şi dezvoltare la Ministerul Apărării israelian.
 
Laserul aerian a reuşit să doboare mai multe drone, la o altitudine de 900 de metri şi pe o rază de un kilometru, dar odată perfecţionat, ar putea intercepta ţinte pe o rază de 20 km, a mai declarat Yaniv Rotem.
 
Această tehnologie, dezvoltată de Ministerul Apărării şi de compania israeliană Elbit Systems, foloseşte tehnicile de detectare aeriană ale armatei şi apoi trage un fascicul laser de 100 de kilowaţi către ţintă, a declarat Yaniv Rotem. Un prototip operaţional ar putea fi dezvoltat în termen de „trei până la patru ani”, a spus el. 
 
Benny Gantz, ministrul israelian al Apărării, a salutat luni „o descoperire tehnologică”. 
 
"Sistemul laser se va confrunta cu o varietate de ameninţări, apărând statul Israel, economisind în acelaşi timp costurile interceptării", a spus el într-un comunicat.
 
În ultima confruntare cu Hamas din mai, guvernul israelian a indicat că sistemul de apărare aerian „Iron Dome” a interceptat 90% din cele 4.300 de rachete lansate din enclava palestiniană de către mişcarea islamistă din Gaza. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici