Israelul a testat un nou sistem de rachete

  • Armata israeliană a testat cu succes un sistem de rachete, cu raza de acţiune de 400 de kilometri
  • Testul balistic a avut loc în Marea Mediterană
  • Testele au fost efectuate în contextul tensiunilor regionale
2480 afișări
Imaginea articolului Israelul a testat un nou sistem de rachete

Israelul a testat un nou sistem de rachete

Armata israeliană a anunţat, marţi după-amiază, că a testat cu succes un sistem de rachete cu raza de acţiune de 400 de kilometri, informează site-ul Ynetnews.com.

Sistemul de rachete cvasibalistice LORA, dezvoltat de compania Israel Aerospace Industries, a fost testat luna trecută de pe o navă militară, în Marea Mediterană.

Sistemul de rachete, care poate fi utilizat şi pentru atacuri sol-sol, lansează în acelaşi timp patru proiectile care pot atinge ţinte aflate la distanţa de 400 de kilometri.

"Am testat cu succes sistemul de rachete LORA în două scenarii: raze de acţiune de 90 de kilometri şi de 400 de kilometri. În ambele scenarii, ţintele au fost atinse cu o marjă de eroare de cel mult zece metri", anunţă compania Israel Aerospace Industries.

Testele balistice au fost efectuate în contextul tensiunilor cu Iranul. Israelul atacă frecvent poziţii militare din Siria, vizând poziţii militare iraniene ori transporturi de armament destinate mişcării şiite Hezbollah. De asemenea, Guvernul Israelului monitorizează atent criza politică şi economică din Liban şi activităţile mişcării Hezbollah în sudul Libanului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici