Israelul acceptă prelungirea cu patru ore a armistiţiului în Fâşia Gaza

Israelul a acceptat să prelungească cu patru ore un armistiţiu umanitar de 12 ore, în Fâşia Gaza, care urmează să se încheie sâmbătă la ora locală 20.00 (20.00, ora României), a anunţat o televiziune privată israeliană.

248 afișări
Imaginea articolului Israelul acceptă prelungirea cu patru ore a armistiţiului în Fâşia Gaza

Israelul acceptă prelungirea cu patru ore a armistiţiului în Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Încetarea focului este prelungită cu patru ore, până la miezul nopţii", a anunţat o purtătoare de cuvânt a armatei într-un mesaj postat pe Twitter.

Ministrul Youval Steinitz a confirmat aceste informaţii pentru televiziunea israeliană. "Vrem să lovim Hamasul, nu populaţia civilă palestiniană, şi să evităm o catastrofă umanitară", a spus el.

Cu aproape o oră înainte de expirarea acestui armistiţiu umanitar, Hamasul nu reacţionase nici faţă de anunţul presei israeliene şi nici faţă de îndemnul comunităţii internaţionale de a prelungi cu 24 de ore, plus posibilitatea unei noi prelungiri, acest armistiţiu care a intrat în vigoare la ora locală 8.00 (8.00, ora României).

Potrivit postului militar israelian, Cabinetul de Securitate, din care fac parte opt miniştri, urma să se reunească sâmbătă seara, imediat după finalul shabbat-ului, perioada de repaus evreiască.

Şefii diplomaţiilor din Statele Unite, Qatar, Turcia şi mai multe ţări europene, care s-au întâlnit la Paris, au îndemnat sâmbătă la prelungirea armistiţiului între Israel şi Hamas "timp de 24 de ore cu posibilitatea prelungirii".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici