Israelul, acuzat de atacul asupra consulatului iranian din Siria. Doi generali de top şi mai mulţi ofiţeri iranieni au murit. Teheranul anunţă un răspuns „dur”. Ministru: Netanyahu şi-a pierdut complet echilibrul mental

Gărzile Revoluţionare ale Iranului afirmă că şapte ofiţeri au fost ucişi într-un atac israelian asupra clădirii consulatului iranian din capitala Siriei, Damasc.

4177 afișări
Imaginea articolului Israelul, acuzat de atacul asupra consulatului iranian din Siria. Doi generali de top şi mai mulţi ofiţeri iranieni au murit. Teheranul anunţă un răspuns „dur”. Ministru: Netanyahu şi-a pierdut complet echilibrul mental

Israelul, acuzat de atacul asupra consulatului iranian din Siria. Doi generali şi mai mulţi ofiţeri iranieni au murit. Teheranul anunţă un răspuns „dur”. Ministru: Netanyahu şi-a pierdut complet echilibrul mental

Generalul de brigadă Mohammad Reza Zahedi, un comandant de rang înalt al Forţei de elită Quds, şi generalul de brigadă Mohammad Hadi Haji-Rahimi, adjunctul său, au fost numiţi printre cei morţi.
 
Guvernele Iranului şi Siriei au condamnat atacul, care a distrus o clădire de lângă ambasada iraniană.
 
Armata israeliană a declarat că nu comentează rapoartele presei străine.
 
Cu toate acestea, Israelul a recunoscut că a efectuat sute de atacuri în ultimii ani asupra unor ţinte din Siria despre care spune că au legătură cu Iranul şi cu grupuri armate aliate care sunt înarmate, finanţate şi antrenate de Gărzile Revoluţionare.
 
Dar atacul de luni seara este văzut ca o escaladare serioasă.
 
Ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, a declarat: "Considerăm că această agresiune a încălcat toate normele diplomatice şi tratatele internaţionale. Benjamin Netanyahu şi-a pierdut complet echilibrul mental din cauza eşecurilor succesive din Gaza şi a eşecului său de a-şi atinge obiectivele sioniste".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici