Israelul anunţă că a lovit aproape toată infrastructura iraniană din Siria, în urma atacului lansat în urmă cu câteva ore. Avertismentul dat Teheranului

Avigdor Lieberman, ministrul israelian al Apărării, a declarat, joi, că Israelul a lovit aproape toată infrastructura Iranului din Siria în cadrul atacului lansat în urmă cu câteva ore, avertizând Teheranul că va suporta consecinţele pentru acţiunile împotriva Israelului, relatează site-ul YnetNews.

5864 afișări
Imaginea articolului Israelul anunţă că a lovit aproape toată infrastructura iraniană din Siria, în urma atacului lansat în urmă cu câteva ore. Avertismentul dat Teheranului

Israelul anunţă că a lovit aproape toată infrastructura iraniană din Siria, în urma atacului lansat în urmă cu câteva ore. Avertismentul dat Teheranului

”Iranul este într-o căutare permanentă de a crea noi fronturi şi de a duce lupte prin proxi. Am lovit aproape întreagă infrastructura iraniană din Siria”, a declarat Liberman, adăugând că Teheranul trebuie să înţeleagă că vor exista consecinţe pentru acţiunile sale.

”Acţiunile lor nu se îndreaptă numai împotriva Israelului. Îi vedem pe iranieni că efectuează operaţiuni în Yemen, în Irak, în Liban, precum şi în Africa. Iranul este singura ţară care reprezintă extremismul nu numai ideologic, ci şi prin acţiuni. Ei sunt dispuşi să-şi sacrifice poporul pentru viitorul acestei ideologii radicale”, a adăugat oficialul israelian.

În replică la un atac atribuit forţelor iraniene din Siria, armata israeliană a atacat joi dimineaţă numeroase obiective militare din Siria, inclusiv sisteme antiaeriene, radare şi un depozit de muniţie. Armata israeliană a ridicat marţi nivelul de alertă în regiunea Golan, mobilizând sisteme antiaeriene şi pregătind adăposturile antibombardament. Într-un mesaj adresat autorităţilor locale, armata israeliană a explicat că decizia a fost luată din cauza "activităţilor militare anormale ale forţelor iraniene din Siria".

De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării a anunţat, joi, că sistemele antiaeriene din Siria au doborât peste jumătate dintre rachetele lansate de Israel. Potrivit Moscovei, Israelul a lansat peste 70 de rachete sol-aer asupra infrastructirii iraniene din Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici