Israelul aprobă construirea unui complex turistic controversat în Ierusalimul de Est

Municipalitatea israeliană a Ierusalimului a autorizat, miercuri, construirea unui complex turistic controversat în cartierul palestinian Silwan, din Ierusalimul de Est anexat, conform unui consilier municipal.

256 afișări
Imaginea articolului Israelul aprobă construirea unui complex turistic controversat în Ierusalimul de Est

Israelul aprobă construirea unui complex turistic controversat în Ierusalimul de Est (Imagine:Arhiva Mediafax Foto/AFP)

În cartierul Silwan trăiesc peste 40.000 de palestinieni. El este situat în Vechiul Ierusalim şi este teatrul unor tensiuni între rezidenţii palestinieni şi câteva zeci de colonişti evrei instalaţi aici, sub atentă supraveghere.

"Primăria a autorizat construirea unui complex turistic având 250 de locuri de parcare, un parc arheologic, restaurante şi o bibliotecă", a declarat consilierul municipal Pepe Alalou, membru al partidului de opoziţie Meretz.

Municipalitatea a autorizat, de asemenea, construirea unei băi rituale, pentru a deservi vizitatorii evrei ai "Cetăţii lui David", un ansamblu de vestigii arheologice care datează din timpul epocii regelui David, a mai precizat Alalou.

Cele două proiecte de construcţie au fost lansate de organizaţia naţionalistă Elad, scopul fiind de a consolida prezenţa evreiască în cartierele arabe ale Ierusalimului de Est.

"Israelul a autorizat organizaţiei coloniste Elad construirea unui proiect enorm în Silwan, care se va întinde pe 8.400 metri pătraţi", a declarat Fakhri Abu Diab, reprezentant al Comitetului de Apărare Palestinian din Silwan.

Israelul consideră întregul Ierusalim, incluzând Ierusalimul de Est, ca fiind "capitala sa indivizibilă" încă de la cucerirea şi anexarea sa din iunie 1967 în urma Războiului de Şase Zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici