Israelul avertizează că ar putea ataca Siria dacă regimul Al-Assad furnizează armament Hezbollah

Israelul pregăteşte o posibilă intervenţie militară împotriva Siriei, în cazul în care regimul Bashar Al-Assad va furniza arme chimice şi rachete mişcării teroriste Hezbollah, activă în Siria şi considerată responsabilă de atentatul antiisraelian din Bulgaria, afirmă ministrul israelian al Apărării.

934 afișări
Imaginea articolului Israelul avertizează că ar putea ataca Siria dacă regimul Al-Assad furnizează armament Hezbollah

Shimon Peres, preşedintele Israelului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am ordonat armatei să intensifice activităţile de colectare de informaţii şi să se pregătească de o posibilă intervenţie militară", a avertizat Ehud Barak, citat de ziarul Jerusalem Post.

"Urmărim posibilul transfer de muniţie, în special rachete antiaeriene şi arme chimice, din Siria în Liban. În momentul în care regimul preşedintelui Bashar Al-Assad va începe să cadă, ne vom consulta şi cu alte agenţii de informaţii", a precizat Barak.

Mişcarea şiită Hezbollah, susţinută financiar şi militar de Iran şi Siria, a lansat în 2006, în timpul conflictului cu Israelul, mii de rachete spre teritoriul israelian. În plus, organizaţia teroristă Hezbollah este acuzată de comiterea atentatului antiisraelian care a avut loc miercuri în staţiunea bulgară Burgas.

Preşedintele Shimon Peres avertiza joi că Israelul va ataca baze ale teroriştilor oriunde în lume, ca reacţie la atentatul antiisraelian din Bulgaria. "Asistăm la un atac terorist letal în spatele căruia se află Iranul; ştim că au existat şi alte tentative, de data aceasta au reuşit", a spus preşedintele israelian, conform ziarului Jerusalem Post. "Israelul dispune de mijloacele necesare şi are intenţia de a reduce la tăcere şi de a paraliza organizaţiile teroriste", sublinia Peres.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici