NEWS ALERT  Israelul convoacă rezerviştii pe fondul tensiunilor extreme cu palestinienii din Cisiordania

Două femei israeliene au fost ucise într-un atac armat comis vineri în apropierea unei colonii evreieşti din Cisiordania, iar armata israeliană a început convocarea rezerviştilor, un semnal privind intensificarea operaţiunilor militare, pe fondul tensiunilor cu grupuri islamiste palestiniene.

788 afișări
Imaginea articolului Israelul convoacă rezerviştii pe fondul tensiunilor extreme cu palestinienii din Cisiordania

Israel Defense Forces, Facebook

Două surori israeliene în vârstă de peste 20 de ani, care circulau cu un vehicul, au fost împuşcate mortal, vineri, într-un atac comis pe o şosea din nordul Cisiordaniei, în apropierea coloniei evreieşti Hamra. Mama celor două femei, aflată în acelaşi vehicul, este în stare critică, potrivit site-ului Ynetnews.com.

Organizaţia islamistă palestiniană Hamas a comunicat că atacul armat este "o reacţie naturală faţă de crimele israeliene asupra Moscheii Al-Aqsa şi faţă de agresiunea barbară asupra Libanului şi Fâşiei Gaza".

Pe fondul amplificării tensiunilor, armata israeliană a anunţat începerea convocării unui număr nespecificat de militari rezervişti, în principal piloţi.

Tensiunile israelo-palestiniene au atins cote extreme în ultimele zile. Armata israeliană a atacat poziţii ale grupului islamist Hamas din sudul Libanului şi din Fâşia Gaza, ca ripostă la zeci de atacuri cu rachete. Joi după-amiază, 34 de rachete au fost lansate de facţiuni pro-palestiniene din sudul Libanului spre nordul Israelului. Cel puţin două persoane au fost rănite. În cursul nopţii, militanţi Hamas au lansat 44 de rachete din Fâşia Gaza spre Israel. Serviciile de informaţii militare din Israel cred că atacurile din sudul Libanului au fost lansate de militanţi Hamas care locuiesc în tabere de refugiaţi.

"Israelul nu va permite organizaţiei teroriste Hamas să activeze în sudul Libanului şi consideră statul Liban responsabil pentru orice atac lansat de pe teritoriul său", a anunţat armata israeliană. Guvernul de la Beirut a condamnat atacurile lansate de pe teritoriul libanez spre Israel.

Violenţele s-au intensificat după o intervenţie a serviciilor de securitate israeliene în zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim. Autorităţile israeliene au descins acum două zile în Moscheea Al-Aqsa, folosind grenade anti-protest şi gloanţe de cauciuc împotriva unor palestinieni violenţi. Cel puţin 50 de palestinieni au fost răniţi.

Operaţiunea israeliană în zona Esplanadei Moscheilor (Muntele Templului, conform Israelului) a avut loc în timpul postului musulman al Ramadanului. Israelul celebrează, începând de miercuri seară, Paştele iudaic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici