Israelul ia în considerare „mici pauze tactice” în Gaza pentru ajutor umanitar

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul ar lua în considerare „mici pauze tactice” în lupte pentru a facilita intrarea ajutoarelor sau ieşirea ostaticilor din Fâşia Gaza, dar a respins din nou apelurile la încetarea focului, scrie Reuters.

140 afișări
Imaginea articolului Israelul ia în considerare „mici pauze tactice” în Gaza pentru ajutor umanitar

Israelul ia în considerare „mici pauze tactice” în Gaza pentru ajutor umanitar

Netanyahu a declarat că o încetare generală a focului ar îngreuna efortul de război al ţării sale, dar oprirea luptelor din motive umanitare, o idee susţinută de principalul aliat al Israelului, Statele Unite, va fi luată în continuare în considerare în funcţie de circumstanţe.

„În ceea ce priveşte micile pauze tactice - o oră aici, o oră acolo - le-am mai avut şi înainte. Presupun că vom verifica circumstanţele pentru a permite intrarea de bunuri, bunuri umanitare, sau ieşirea ostaticilor”, a declarat luni Netanyahu, pentru ABC News.

„Dar nu cred că va exista o încetare generală a focului”, a adăugat el.

Preşedintele american Joe Biden a discutat despre astfel de pauze şi despre posibilele eliberări de ostatici într-o convorbire telefonică cu Netanyahu luni, reiterându-şi sprijinul pentru Israel, subliniind în acelaşi timp că acesta trebuie să protejeze civilii, a precizat Casa Albă.

Organizaţiile internaţionale au anunţat că spitalele nu pot face faţă răniţilor, iar alimentele şi apa potabilă se epuizează, iar livrările de ajutoare nu sunt nici pe departe suficiente.

„Avem nevoie de o încetare imediată a focului umanitar. Au trecut 30 de zile. Destul este destul. Acest lucru trebuie să se oprească acum", se arată într-o declaraţie a şefilor mai multor organisme ale Naţiunilor Unite de luni, printre care Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi şeful ONU pentru ajutoare, Martin Griffiths.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici