Israelul îşi consolidează apărarea şi e în alertă după ameninţarea de răzbunare a Iranului

Israelul s-a pregătit joi pentru posibilitatea unor represalii după presupusa ucidere a unor generali iranieni la Damasc în această săptămână, afirmând că va răspunde cu fermitate şi semnalând că şi-a înăsprit pregătirea militară.

420 afișări
Imaginea articolului Israelul îşi consolidează apărarea şi e în alertă după ameninţarea de răzbunare a Iranului

Israelul îşi consolidează apărarea şi e în alertă după ameninţarea de răzbunare a Iranului

Forţele armate ale Israelului - întinse de aproape şase luni de război în Fâşia Gaza şi pe frontul libanez - au anunţat că suspendă concediile pentru toate unităţile de luptă, la o zi după ce au declarat că mobilizează mai multe trupe pentru unităţile de apărare aeriană, potrivit Reuters.

Posibilitatea ca Iranul să riposteze la presupusul atac aerian israelian de luni asupra complexului ambasadei iraniene din Damasc a ridicat spectrul unui război mai amplu, deşi două surse iraniene au declarat că răspunsul Teheranului va fi calibrat pentru a evita escaladarea.

„Statul Israel este pregătit pentru orice scenariu. Vom răspunde cu forţă la orice încercare de a ne ataca”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Raquela Karamson, într-un briefing.

Jurnaliştii Reuters şi locuitorii din centrul comercial al Israelului, Tel Aviv, au declarat că serviciile GPS au fost întrerupte, o măsură aparent pentru a ajuta la îndepărtarea rachetelor ghidate.

Iranul, duşmanul de moarte al Israelului, a jurat să se răzbune pentru uciderea a doi dintre generalii săi împreună cu cinci consilieri militari într-un atac aerian asupra unui complex diplomatic iranian din capitala siriană, luni.

Se crede că Israelul ar fi efectuat atacul, unul dintre cele mai importante de până acum asupra intereselor iraniene din Siria, aliatul apropiat al Teheranului. Israelul nu a confirmat şi nici nu a negat implicarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
iran,
răzbunare

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici