Israelul îşi îndeamnă cetăţenii să părăsească Turcia, evocând o ameninţare din partea SI

Israelul şi-a îndemnat luni cetăţenii să părăsească Turcia "cât mai rapid posibil", în actualizarea unui avertisment de călătorie în care evocă posibile noi atentate în urma atacului sinucigaş cu bombă de pe 19 martie de la Istanbul, revendicat de Statul Islamic, relatează Reuters online.

978 afișări
Imaginea articolului Israelul îşi îndeamnă cetăţenii să părăsească Turcia, evocând o ameninţare din partea SI

Israelul îşi îndeamnă cetăţenii să părăsească Turcia, evocând o ameninţare din partea SI (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Trei turişti israelieni (dintre care doi cu cetăţenie americană) şi unul iranian au fost ucişi în atacul de la Istanbul, care a determinat Biroul premierului Benjamin Netanyahu să ridice, la vremea respectivă, la "nivelul 3" o alertă de călătorie în Turcia.

Biroul a anunţat luni, într-un comunicat, ridicarea acestei alerte la "nivelul 2". Acest nivel semnalează o "ameninţare concretă ridicată" ca Statul Islamic (SI) sau alte grupări extremiste să atace destinaţii turistice turce.

Biroul nu precizează care este motivul creşterii nivelului alertei.

Israelienii sunt îndemnaţi, în acest comunicat, să evite să plece în Turcia, iar dacă se află deja acolo să "plece cât mai rapid posibil".

În cazul unei alerte de "nivelul 1", israelienii ar fi îndemnaţi să părăsească ţara "imediat".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici