Israelul îşi întăreşte securitatea aeriană şi cumpără încă 25 de avioane F-35

Israelul a aprobat achiziţionarea unei a treia escadrile de avioane de luptă F-35, într-o tranzacţie în valoare de 3 miliarde de dolari, a anunţat duminică Ministerul Apărării, citat de Reuters.

417 afișări
Imaginea articolului Israelul îşi întăreşte securitatea aeriană şi cumpără încă 25 de avioane F-35

Israelul va cumpăra încă 25 de avioane F-35

Cele 25 de avioane suplimentare fabricate de Lockheed Martin (LMT.N) vor ridica la 75 numărul de avioane F-35 din cadrul forţelor aeriene israeliene, a precizat ministerul, adăugând că afacerea va fi finanţată prin pachetul de ajutor pentru apărare pe care Israelul îl primeşte de la Statele Unite.

Israelul a fost prima ţară din afara Statelor Unite care a achiziţionat F-35.

În mai 2018, şeful forţelor aeriene a declarat că Israelul a fost primul care a folosit avionul în luptă.

F-35 este cunoscut şi sub numele de Joint Strike Fighter şi în Israel după numele său ebraic „Adir” (Puternic).

Lockheed Martin şi producătorul de motoare Pratt & Whitney au fost de acord să implice companiile israeliene din domeniul apărării în producţia de componente ale aeronavei, a adăugat ministerul israelian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
avion,
f 35

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici