Israelul îşi suspendă contribuţia anuală la bugetul UNESCO

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a ordonat îngheţarea contribuţiei Israelului la UNESCO, după ce organizaţia internaţională a decis luni să aprobe cererea de aderare palestiniană.

637 afișări
Imaginea articolului Israelul îşi suspendă contribuţia anuală la bugetul UNESCO

Israelul îşi suspendă contribuţia anuală la bugetul UNESCO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Contribuţia anuală a Israelului la bugetul UNESCO se cifrează la două milioane de dolari.

"Premierul a ordonat ca bugetul să fie realocat unor iniţiative de cooperare cu aceleaşi obiective (culturale şi ştiinţifice) în regiune", a afirmat purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, Mark Regev.

Referindu-se la decizia UNESCO, biroul de presă al guvernului israelian a afirmat că "astfel de iniţiative nu determină progrese în direcţia păcii, ci, dimpotrivă, o îndepărtează şi mai mult", adăugând că "singura cale de a realiza pacea este cea a negocierilor directe, fără condiţii prealabile".

Israelul a decis mai multe sancţiuni împotriva Autorităţii Palestiniene, anunţând accelerarea construcţiei a 2.000 de locuinţe în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania şi îngheţarea temporară a transferurilor de fonduri către Autoritatea Palestiniană condusă de Mahmoud Abbas.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru educaţie, ştiinţă şi cultură a decis luni admiterea Palestinei ca membru cu drepturi de depline, hotărârea fiind aprobată cu 107 de voturi pentru, 52 de abţineri şi 14 voturi împotrivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici