Israelul nu va accepta modificarea tratatului său de pace cu Egiptul

Ministrul israelian al Afacerilor Externe, Avigdor Lieberman, a exclus duminică posibilitatea ca Israelul să accepte să modifice clauzele tratatului său de pace cu Egiptul, din 1979.

638 afișări
Imaginea articolului Israelul nu va accepta modificarea tratatului său de pace cu Egiptul

Israelul nu va accepta modificarea tratatului său de pace cu Egiptul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există nici cea mai mică posibilitate ca Israelul să accepte să modifice tratatul de pace cu Egiptul", a declarat acesta la postul public de radio israelian.

"Nu vom accepta nicio modificare a acordurilor de la Camp David", a insistat acesta.

"Egiptul trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile în Sinai", a adăugat Lieberman, făcând aluzie la numeroasele atacuri antiisraeliene lansate în ultimele luni din această zonă.

Vineri, un soldat israelian şi trei persoane, înarmate şi infiltrate în Israel din Sinai, au murit într-o confruntare la graniţă.

Armata egipteană este slab prezentă în Sinai, conform acordurilor de pace cu Israelul care prevăd demilitarizarea peninsulei.

În acord cu Israelul, aceasta a desfăşurat efective suplimentare pentru a lansa, la 7 august, "operaţiunea Sinai", cea mai amplă desfăşurată în peninsulă de la restituirea acesteia de către Israel în 1982, afirmând că a ucis zeci de "terorişti", dar fără să le dezvăluie naţionalitatea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici