Israelul renunţă la planul de eliberare a unui grup de prizonieri palestinieni. Casa Albă a criticat decizia

Israelul a anulat planul de eliberare a ultimului grup de prizonieri palestinieni, în contextul impasului negocierilor israelo-palestiniene, anunţă surse diplomatice citate de AFP.

121 afișări
Imaginea articolului Israelul renunţă la planul de eliberare a unui grup de prizonieri palestinieni. Casa Albă a criticat decizia

Israelul renunţă la planul de eliberare a unui grup de prizonieri palestinieni. Casa Albă a criticat decizia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit şefului delegaţiei israeliene de negociatori, Tzipi Livni, Autoritatea Palestiniană a fost informată că Guvernul israelian refuză să onoreze angajamentul de eliberare a 26 de prizonieri palestinieni.

Decizia a fost luată după ce Autoritatea Palestiniană a decis să adere la 15 acorduri şi tratate internaţionale, o abordare contestată de Israel.

Casa Albă critică refuzul Israelului de eliberare a prizonierilor palestinieni

Anularea de către Israel a planului de eliberare a prizonierilor palestinieni creează "dificultăţi" în procesul de pace, consideră Preşedinţia Statelor Unite.

"Decizia Israelului de a întârzia eliberarea celui de-al patrulea grup de prizonieri generează dificultăţi", a subliniat, potrivit AFP, Jay Carney, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama.

"Niciuna dintre părţi nu a exprimat intenţia de întrerupere a negocierilor", astfel că secretarul de Stat american, John Kerry, continuă să facă apel la dialog, a adăugat Carney.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici