Israelul susţine că a descoperit un tunel Hamas la spitalul Al Shifa din Gaza

Soldaţii israelieni au găsit un tunel folosit de militanţii Hamas la spitalul Al Shifa din Gaza, a declarat armata, în timp ce ONU şi-a exprimat îngrijorarea că niciun ajutor nu va fi livrat vineri palestinienilor prin punctul de trecere Rafah, scrie Reuters.

459 afișări
Imaginea articolului Israelul susţine că a descoperit un tunel Hamas la spitalul Al Shifa din Gaza

Israelul susţine că a descoperit un tunel Hamas la spitalul Al Shifa din Gaza

Armata a publicat o înregistrare video care arată intrarea unui tunel într-o zonă exterioară a spitalului Al Shifa, cel mai mare spital din Gaza.

Înregistrarea video, pe care Reuters nu a putut să o verifice, arată o gaură adâncă în pământ, plină de moloz.

Armata a anunţat că trupele sale au găsit, de asemenea, un vehicul în spital care conţinea un număr mare de arme.

Hamas a transmis joi, într-o declaraţie, că afirmaţiile Pentagonului şi ale Departamentului de Stat al SUA potrivit cărora grupul foloseşte Al Shifa în scopuri militare „este o repetare a unei naraţiuni vădit false”.

Cele două companii de telecomunicaţii din Gaza au anunţat că toate sursele de energie care alimentează reţeaua s-au epuizat şi, prin urmare, toate serviciile din teritoriu au fost oprite.

Cu comunicaţiile întrerupte şi în lipsa combustibilului, agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni, UNRWA, a declarat că a fost imposibil să coordoneze convoaiele de camioane cu ajutoare umanitare.

„Dacă nu vine combustibilul, oamenii vor începe să moară”, a declarat comisarul general al UNRWA, Philippe Lazzarini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici