Israelul va împiedica orice altă navă să ajungă în Fâşia Gaza

Israelul va împiedica orice alt vapor cu ajutoare internaţionale să intre în apele Fâşiei Gaza, a avertizat marţi adjunctul ministrului Apărării, Matan Vilnai, la o zi după un raid maritim israelian în care au fost ucişi cel puţin nouă civili.

16 afișări
Imaginea articolului Israelul va împiedica orice altă navă să ajungă în Fâşia Gaza

Israelul va împiedica orice altă navă să ajungă în Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu vom permite vapoarelor să ajungă în (Fâşia) Gaza şi să aprovizioneze ceea ce a devenit o bază teroristă care ameninţă Israelul", a declarat Vilnai pentru postul public de radio.

Responsabilii "Flotilei libertăţii", care au organizat convoiul umanitar internaţional abordat luni de comandouri ale marinei israeliene, au anunţat că alte două nave se află în drum spre Fâşia Gaza.

Una dintre organizatoare, Greta Berlin, a precizat, totodată, că următoarea încercare de spargere a blocadei israeliene împotriva Fâşiei Gaza va avea loc abia peste câteva zile.

Cargoul "Rachel Corrie se află, în prezent, în largul coastelor Italiei, iar celălalt vapor se află în reparaţii", a declarat ea, referindu-se la nava avariată la sfârşitul săptămânii, care, în opinia activiştilor propalestinieni, a fost "sabotată".

Raidul violent împotriva flotilei propalestiniene cu ajutoare aflată în drum către Fâşia Gaza a suscitat, luni, proteste internaţionale, multe ţări considerându-l "disproporţionat".

"Nu există nicio îndoială că această flotilă trebuia oprită. Evident, recunosc faptul că imaginile nu sunt foarte bune şi admit că au existat erori în evaluarea situaţiei unuia dintre vapoare", a declarat Vilnai. "Vom trage din aceasta concluziile care se impun", a adăugat el.

"Militarii au reacţionat cum trebuia. Ei credeau că au de a face cu militanţi ai unei cauze umanitare, dar au avut de a face cu huligani. Nu au fost omorâţi nouă militanţi pentru pace, ci huligani", a subliniat adjunctul ministrului israelian al Apărării.

"Nu există o criză umanitară în (Fâşia) Gaza, dar recunosc că acolo viaţa este dificilă", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici