Israelul, vizat de trei tiruri de obuze de mortier de pe teritoriul Fâşiei Gaza

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că trei tiruri de obuze de mortier au avut loc de pe teritoriul Fâşiei Gaza, vizând sudul Israelului, fără să provoace victime sau pagube, forţele armate neanunţând alte atacuri la ora locală 20.30 (20.30, ora României).

184 afișări
Imaginea articolului Israelul, vizat de trei tiruri de obuze de mortier de pe teritoriul Fâşiei Gaza

Israelul, vizat de trei tiruri de obuze de mortier de pe teritoriul Fâşiei Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O purtătoare de cuvânt a armatei, Avital Leibovich, a evocat anterior, într-un mesaj postat pe Twitter, tiruri de "rachete, în pofida prelungirii armistiţiului umanitar" până la miezul nopţii, decisă de către autorităţile israeline.

"În urmă cu câteva momente, trei obuze de mortier au fost trase de pe teritoriul Fâşiei Gaza asupra Israelului", a precizat rapid armata.

Sirenele au răsunat în mai multe comune din sudul Israelului, în apropiere de Fâşia Gaza, imediat după ora locală 20.00 (20.00, ora României), când a expirat armistiţiul umanitar de 12 ore intrat în vigoare la ora locală 8.00 (8.00, ora României).

Potrivit presei israeliene, aceste tiruri nu constituie, în opinia armatei israeliene, un semn al unei încălcări flagrante a armistiţiului.

Hamas nu reacţionase, până la ora 20.30 faţă de decizia Israelului de prelungire a armistiţiului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici