Israelul vrea ca negocierile de pace cu palestinienii să fie prelungite dincolo de aprilie

Ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon, şi-a exprimat dorinţa, marţi, ca discuţiile de pace cu palestinienii să fie prelungite dincolo de aprilie, termenul-limită fixat iniţial, subliniind că discuţiile actuale vizează doar să ofere un cadru pentru negocierile finale.

93 afișări
Imaginea articolului Israelul vrea ca negocierile de pace cu palestinienii să fie prelungite dincolo de aprilie

Israelul vrea ca negocierile de pace cu palestinienii să fie prelungite dincolo de aprilie

"Acum, noi încercăm să ajungem la un cadru pentru a continua negocierile dincolo de perioada (alocată) de nouă luni", a declarat ministrul Moshe Yaalon în cursul unei vizite la o bază militară.

"Noi nu lucrăm asupra unui acord cadru, ci asupra unui cadru pentru negocieri, cu scopul de a continua discuţiile", a spus el, potrivit unui comunicat al biroului său.

Aceste declaraţii au fost făcute a doua zi de la plecarea din Orientul Mijlociu a secretarului de Stat american John Kerry, care a încercat să convingă părţile israeliană şi palestiniană să se ralieze propunerilor sale privind încheierea păcii.

Negocierile de pace, întrerupte de peste trei ani, au fost reluate în iulie 2013, sub egida lui Kerry, pentru o perioadă de nouă luni, care se încheie la 29 aprilie.

Însă negociatorul-şef palestinian, Saeb Arakat, a avertizat, în weekend, că "prelungirea negocierilor, chiar şi cu o singură minută, este imposibilă".

Palestinienii se opun unui acord tranzitoriu cu Israelul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici