Italia ameninţă că le oferă vize de circulaţie în UE extracomunitarilor aduşi în porturile italiene

Italia le-ar putea oferi vize europene extracomunitarilor aduşi în porturi italiene după salvarea din Marea Mediterană, ca reacţie la lipsa de ajutor din partea instituţiilor Uniunii Europene şi a celorlalte state comunitare, avertizează Mario Giro, adjunct al ministrului italian de Externe.

904 afișări
Imaginea articolului Italia ameninţă că le oferă vize de circulaţie în UE extracomunitarilor aduşi în porturile italiene

Italia ameninţă că le oferă vize de circulaţie în UE extracomunitarilor aduşi în porturile italiene

"Suntem într-un fel de război", a declarat Mario Giro într-un interviu acordat cotidianului de stânga Il Manifesto şi publicat pe site-ul Ministerului italian de Externe.

"Noi nu acceptăm să fim transformaţi într-un centru european pentru imigranţi, nici nu ne putem simţi vinovaţi pentru că salvăm oameni de pe mare; responsabilitatea trebuie să fie a tuturor", a argumentat Giro, evocând posibilitatea de a le oferi 200.000 de vize umanitare imigranţilor extracomunitari, care se vor putea deplasa astfel prin celelalte state ale Uniunii Europene.

Italia a cerut ajutorul Uniunii Europene pentru a face faţă afluxului de zeci de mii de imigranţi care vin din Africa pe Marea Mediterană.

La rândul său, Austria a avertizat de mai multe ori că va institui controale militare la punctul de frontieră Brenner, situat la frontiera cu Italia, în cazul în care afluxul de imigranţi extracomunitari se va intensifica.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici