Italia propune soluţionarea crizei din Libia prin retragerea de la putere a lui Muammar Kadhafi

Ministrul italian de Externe, Franco Frattini, a prezentat un plan de soluţionare a crizei din Libia care permite plecarea lui Muammar Kadhafi.

52 afișări
Imaginea articolului Italia propune soluţionarea crizei din Libia prin retragerea de la putere a lui Muammar Kadhafi

Italia propune soluţionarea crizei din Libia prin retragerea de la putere a lui Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dat fiind că întreaga Europă şi Naţiunile Unite consideră că Muammar Kadhafi nu mai este un interlocutor acceptabil, nu putem avea o soluţie care să prevadă rămânerea lui la putere", explică Frattini într-un interviu acordat ziarului La Repubblica.

"În mod clar, în cazul exilului lui Kadhafi, lucrurile vor fi diferite. În interiorul regimului există oameni care se gândesc la această soluţie", adaugă ministrul italian.

Frattini a precizat că Italia va prezenta acest plan marţi, la Londra, în cursul reuniunii Grupului de contact politic pe tema Libiei.

"Avem un plan şi vrem să vedem dacă aceasta poate deveni o propunere italiano-germană. Marţi vom avea un document comun pe care îl vom propune", a explicat şeful diplomaţiei italiene.

Potrivit lui Frattini, proiectul prevede un armistiţiu garantat de ONU, largi consultări cu triburi libiene şi "un culoar umanitar permanent" stabilit în colaborare cu Guvernul turc.

"Va trebui să includem cel puţin principalele triburi. Toată lumea va colabora la redactarea unei Constituţii a Libiei", a spus Frattini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici