Prima ţară din UE care respinge declaraţia de independenţă a Cataloniei: Acest act, dar şi escaladarea violenţelor, inadmisibile

Italia nu recunoaşte independenţa proclamată unilateral de regiunea Catalonia şi consideră că integritatea teritorială a Spaniei trebuie păstrată, a declarat marţi ministrul italian de Externe, Angelino Alfano, relatează site-ul agenţiei Tass.

7615 afișări
Imaginea articolului Prima ţară din UE care respinge declaraţia de independenţă a Cataloniei: Acest act, dar şi escaladarea violenţelor, inadmisibile

Italia respinge declaraţia de independenţă a Cataloniei

"În ultimele săptămâni, am invitat în mod repetat guvernul catalan să se implice într-un dialog constructiv cu Madridul, în conformitate cu principiul menţinerii unităţii statului şi cu respectarea principiilor autonomiei, aşa cum prevede Constituţia spaniolă. Italia consideră că declaraţia unilaterală de independenţă şi escaladarea violenţelor sunt inadmisibile. Credem că guvernul spaniol va putea să menţină legea şi ordinea, cu respectarea drepturilor cetăţenilor", a transmis Alfano.

Carles Puigdemont, şeful executivului Cataloniei, a semnat, marţi seara, alături de alţi lideri regionali, o declaraţie de independenţă faţă de Spania, însă acest act nu va intra în vigoare pentru a permite desfăşurarea unor negocieri cu guvernul de la Madrid.

Regiunea Catalonia a organizat la 1 octombrie un referendum pe tema independenţei, considerat neconstituţional de guvernul Spaniei şi de Uniunea Europeană. 90% dintre catalani s-au pronunţat în favoarea independenţei faţă de Spania, după numărarea a peste 2,2 milioane de voturi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici