Theresa May îi cere lui Donald Trump să nu renunţe la acordul nuclear cu Iranul

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, i-a cerut, marţi, preşedintelui american Donald Trump să nu renunţe la acordul nuclear cu Iranul, afirmând că acesta este ”vital pentru securitatea regională”, informează BBC News.

483 afișări
Imaginea articolului Theresa May îi cere lui Donald Trump să nu renunţe la acordul nuclear cu Iranul

Theresa May îi cere lui Donald Trump să nu renunţe la acordul nuclear cu Iranul

În contextul în care preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat frecvent Teheranul din cauza activităţilor balistice, ameninţând cu retragerea din Acordul atomic din 2015, Theresa May şi Donald Trump au avut o conversaţie telefonică, iar premierul britanic a subliniat importanţa ca acordul să fie ”monitorizat cu atenţie şi aplicat în mod corespunzător”.

”Prim-ministrul a reafirmat angajamentul ferm al Marii Britanii faţă de acest acord, alături de partenerii noştri europeni, afirmând că acordul este vital pentru securitatea regională. Premierul a subliniat importanţa ca acordul să fie monitorizat cu atenţie şi aplicat în mod corespunzător”, se arată într-un comunicat emis de cabinetul premierului May.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite şi Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul s-a angajat să limiteze activităţile nucleare în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

Preşedintele SUA, Donald Trump contestă acordul nuclear semnat cu Iranul. Donald Trump a catalogat acordul nuclear drept o "ruşine pentru Statele Unite". Liderul de la Casa Albă a semnalat luarea unei decizii privind viitorul Tratatului, însă nu a dezvăluit care este aceasta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici