Italia: Un român acuzat de viol a atacat psihologul închisorii în care este reţinut

Românul Ioan Rus, originar din Târnăveni judeţul Mureş, a încercat să agreseze, joi seară, psihologul închisorii Regina Coeli din Roma, unde este deţinut după agresarea şi violarea unei studente, însă a fost împiedicat de gardieni, relatează cotidianul Corriere della Serra în ediţia electronică.

39 afișări
Imaginea articolului Italia: Un român acuzat de viol a atacat psihologul închisorii în care este reţinut

Italia: Un român acuzat de viol a atacat psihologul închisorii în care este reţinut (Imagine: Mediafax Foto)

Ioan Rus, românul care a înjunghiat şi violat o studentă originară din Lesotho, a atacat, joi seară, şi medicul psiholog din cadrul închisorii Regina Coeli din Roma, a doua agresiune asupra unei femei în decursul a doar câteva ore. Din fericire agresorul fost oprit la timp de gardienii penitenciarului, care l-au imobilizat şi închis în celula de izolare, acolo unde se află sub supraveghere zi şi noapte, precizează cotidianul italian.

Procurorii l-au acuzat de tentativă de omor, sechestrare de persoane şi viol şi încearcă să obţină o sumă de "probe zdrobitoare". Duminică, pe terenul din jurul gării La Storta, la o nouă cercetare, carabinierii au descoperit o batistă, pe care acuzatul a folosit-o pentru a şterge sângele de pe cuţitul cu care a înjunghiat-o pe tânăra de origine africană. Analiza amprentelor de pe obiect va stabili, cel mai probabil, vinovăţia acestuia. Cel mai probabil, procurorul şef Ermilio Amelio va cere un proces rapid, ca şi în cazul unui alt român, Nicolae Mailat, acuzat de uciderea Giovannei Reggiani.

Ioan Rus, originar din Târnăveni, judeţul Mureş, se afla în Roma din ianuarie anul acesta. Fără a avea un domiciliu stabil, se refugiase într-o baracă în apropierea gării La Storta. În România fusese închis de trei ori pentru furt, dar este prima dată când utilizează o armă.

Între timp, au apărut şi cei "doi îngeri", după cum i-a numit tânăra de origine africană, care joi noapte treceau cu maşina prin zona şi, când au realizat ce se întâmplă, au anunţat carabinierii.

Cei doi italieni, un mecanic şi un tehnician IT, au vrut să o viziteze pe tânără dar medicii au decis să amâne vizita. "Treceam pe acolo când eu şi prietenul meu am văzut o femeie în pantaloni şi sutien", povesteşte mecanicul. "Apoi am observat că braţul unui bărbat o împiedica să ţipe. Prima dată ne-a fost frică şi am ieşit din maşină (pentru a interveni), dar apoi am chemat carabinierii. Acum am vrea doar un surâs de la biata studentă. Nu suntem îngeri nici eroi, ne-am făcut doar datoria" a mai spus acesta.

Starea studentei originare din Lesotho, s-a ameliorat, potrivit paginii electronice a agenţiei italiene Adnkronos.

Tânăra a suferit o intervenţie chirurgicală la spitalul San Filippo Neri, pentru sutura rănii grave pe care o avea la nivelul abdomenului. În prezent este internată în spital, dar medicii sunt optimişti în privinţa şanselor sale de recuperare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici