Italia: Zeci de furturi comise de imigranţi români purtând măşti gen "Fantomas"

Români având măşti precum celebrul personaj "Fantomas" au comis zeci de furturi în oraşul Roma şi la periferia acestuia, în ultimele luni, scrie ziarul Corriere della Sera, în ediţia online.

433 afișări
Imaginea articolului Italia: Zeci de furturi comise de imigranţi români purtând măşti gen "Fantomas"

Italia: Zeci de furturi comise de imigranţi români purtând măşti gen "Fantomas" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zece români membri ai acestui grup infracţional au fost reţinuţi de autorităţile italiene după câteva luni de cercetări. Anchetatorii au recuperat ceasuri, bijuterii, un pistol şi alte obiecte de valoare furate de grupul de români.

Infractorii aveau "sediul operaţiunilor" în localitatea Guidonia, la periferia Romei. Grupul acţiona în cursul nopţii, spărgând magazine, sedii de firme şi case particulare, uneori atunci când proprietarii erau în locuinţe, dormind.

Românii purtau mănuşi, salopete şi măşti precum "Fantomas", utilizând aparate de sudură cu flacără oxiacetilenică pentru tăierea grilajelor metalice şi desfacerea seifurilor.

Potrivit anchetatorilor, grupul era condus de un român căruia i se spunea "Nelu", iar cele mai multe dintre bunurile furate au fost transportate în România.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici